Wat is “Diabetes 2”

Diabetes type 2 is een chronische aandoening waarbij het lichaam niet goed in staat is om glucose (suiker) uit voedsel te verwerken. Dit komt doordat het lichaam onvoldoende insuline aanmaakt of niet goed reageert op de insuline die wel wordt geproduceerd. Insuline is een hormoon dat de opname van glucose in de cellen reguleert en zorgt dat de bloedsuikerspiegel op een gezond niveau blijft.

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van diabetes type 2, waaronder overgewicht, ongezonde voeding en een gebrek aan lichaamsbeweging. Ook genetische aanleg en ouderdom kunnen een rol spelen. De symptomen van diabetes type 2 zijn onder andere veel dorst en veel plassen, vermoeidheid, slecht genezende wondjes en oogproblemen.

Diabetes type 2 kan behandeld worden door middel van veranderingen in leefstijl, zoals gezonder eten en meer bewegen, en medicatie, zoals metformine. In sommige gevallen kan insuline nodig zijn. Het is belangrijk om diabetes type 2 goed te behandelen om complicaties te voorkomen, zoals schade aan de bloedvaten, nieren en ogen.

Preventie is ook erg belangrijk bij diabetes type 2. Dit kan door het behouden van een gezond gewicht, gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging en niet roken. Het is aan te raden om regelmatig bloedglucosewaardes te meten en regelmatig de huisarts te bezoeken om op de hoogte te blijven van de gezondheidstoestand en eventuele behandelingen.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *