Hoe beïnvloedt overgewicht het risico op hartziekten?

Overgewicht kan een belangrijke risicofactor zijn voor hartaandoeningen. Mensen met overgewicht hebben meer kans op het ontwikkelen van hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte en diabetes, die allemaal de kans op hartaandoeningen vergroten.

Wanneer iemand overgewicht heeft, moet het hart harder werken om bloed door het lichaam te pompen, waardoor het risico op hartaandoeningen toeneemt. Bovendien kan overtollig vetweefsel in het lichaam ontstekingsstoffen produceren die schadelijk zijn voor de bloedvaten, wat kan leiden tot atherosclerose of aderverkalking.

Mensen met overgewicht hebben ook meer kans op slaapapneu, een aandoening waarbij de ademhaling tijdens het slapen wordt onderbroken. Slaapapneu kan leiden tot hoge bloeddruk en andere hartproblemen.

Het verliezen van gewicht door middel van een gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging kan de kans op hartaandoeningen verminderen. Het is echter belangrijk om medisch advies te krijgen voordat u begint met een dieet of trainingsprogramma om te zorgen dat het veilig is en geschikt voor uw individuele gezondheidssituatie.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *